DC zdroj napájení s vodíkovým palivovým článkem - Power-box 180W

Power-box 180W Standard a Extreme jsou přenosné DC zdroje napájení s vodíkovým palivovým článkem, který byly navrženy a sestrojeny společností ÚJV Řež ve spolupráci s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze. Palivový článek zde slouží jako zdroj elektrické energie,  výkyvy ve spotřebě proudu jsou kompenzovány za použití akumulátorů. Tlaková láhev s vodíkem je umístěna vedle vlastní jednotky a lze ji vyměnit i během provozu zařízení.

  • Jednotka Standard je určena pro napájení medicínských přístrojů při transportu raněných nebo orgánů při transplantacích na velké vzdálenosti, jako záložní zdroj pro polní nemocnice, napájení komunikačních a monitorovacích zařízení nebo  například pro dobíjení akumulátorů karavanů, jachet. Zařízení je vhodné pro záchranáře, speleology, pracovníky v energetice nebo pracovníky telekomunikačních služeb.
  • Jednotka Extreme je určena pro záchranné a bezpečnostní složky v krizových situacích, kdy není možné použít veřejnou distribuční síť. Slouží pro napájení velitelských stanovišť, mobilních laboratoří, nebo útvarů operujících v terénu po dobu delší než jednu hodinu. Jednotka je také vhodná pro techniky energetických a telekomunikačních firem, pro provoz v uzavřených prostorech včetně podzemních a důlních prostor a další aplikace.